Behandlingsmetoder

alphaohm ny logo.indd

Rehabilitering påbörjas i samband med att en skada uppstår och pågår så länge det finns ett behov av medicinska insatser eller till dess att hunden återfått de funktioner och fysiska kondition (styrka, koordination, balans, uthållighet etc.) som är möjlig för just den individen. I så stor utsträckning som möjligt försöker man uppnå de mål som djurägaren har för hunden – oavsett om det enbart innebär att hunden ska må bra och fungera som sällskapshund eller om den ska fungera i ett arbete.

Djurägarens möjlighet till rehabilitering begränsas ibland både av ekonomiska skäl samt att det kräver en del tid. Försäkringsbolagen täcker idag många gånger en del av rehabiliteringen. Kontakta ditt försäkringsbolag för att fråga om din försäkring täcker ditt djurs rehabilitering.
Oavsett om man har möjlighet att utföra rehabiliteringen på klinik eller inte, kan det vara värt att komma på ett besök för att få hjälp med rehabplan att utföra i hemmet.

Friskvård
Genom att öka kunskapen och medvetenheten om hur du som djurägare kan träna och förebyggande behandla din hund hemifrån minskar risken för skador maximalt. Du förlänger med stor sannolikhet också din hunds livslängd samt ökar livkvalitén.
Vi hjälper er gärna med tips och idéer på friskvårdsinslag som passar just er och er hund.

Egentligen syftar alla behandlingsmetoder till samma sak – att öka blodcirkulationen för att stimulera kroppens egen läkning, smärtlindring genom endorfinfrisättning, muskelrelaxering, öka elasticitet och smidighet i vävnaden, öka evt. inskränkt rörelseförmåga och funktion – och genom detta återställa kroppens balans och tillfrisknande.

Annons